Italiaanse catering

PINSA ROMANA

Het woord “Pinsa” komt oorsprongkelijk van het Latijns “Pinsere” dat uitstrekken of knijpen betekent.

Door de oude oorsprong van de Pinsa wordt het tegenwoordig gezien als een heropleving / herinterpretatie van het oude recept dat dateert uit het oude Romeinse Rijk, met nieuwe ingrediënten en moderne verwerktechnieken.

Het Pinsadeeg is niet te vergelijken met het klassieke pizzadeeg. Dit komt door het soort ingrediënten en de samenstelling hiervan. Door het hoge watergehalten is er minder meel nodig, dus goed voor minder koolhydraten, calorieën en vetten en maakt het hierdoor heel licht verteerbaar. Door de toevoeging van sojameel krijgt het deeg scherpte en geur. Er worden zo min mogelijk plantaardige en dierlijke vetten verwerkt in het deeg. De Pinsa is geschikt als snack, lunchgerecht of lekker als side dish bij vlees,- of visgerechten.

Tutta Italia maakt voor jou graag de lekkerste Pinsa’s

“My head says gym but my heart says pizza!”

kies de beleving die bij je past, en ontvang een OFFERTE binnen een uur!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Chat openen
Ciao, kan ik je ergens mee helpen?