Who’s the boss? He’s the chef!

Jan Albert van Weerdhuizen is de drijvende kracht achter Tutta Italia. In de horeca heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. Hij werkte in gerenommeerde restaurants en sterrenrestaurants, waar hij het vak leerde van toonaangevende chefs. Het gaf hem een stevige basis om te kunnen werken met de mooiste en beste producten, waarmee hij vervolgens zijn eigen creaties maakte. In die jaren maakte Jan Albert ook kennis met de Italiaanse keuken, waaraan hij inmiddels zijn hart heeft verpand. Als ondernemer richt hij zich nu op de mobiele catering, omdat de Italiaanse foodtruck Piaggio hem direct met de leukste klanten in contact brengt.

Jan Albert:

“Samen eten is intiem en gezellig en brengt mensen bij elkaar. Ik vind het geweldig om te zien dat mijn kookkunst mensen met elkaar verbindt: dat is voor mij de magie van koken.”

Eerlijk, vers en vol van smaak

Onze chef Jan Albert heeft in zijn carrière veel ervaring opgedaan in de mooiste keukens, met de beste chefs. Daardoor ligt de lat bij Tutta Italia altijd hoog. Qua kooktechnieken vertrouwen wij volledig op ons vakmanschap en werken wij met de beste seizoensgebonden producten en materialen. Om de kwaliteit van onze ingrediënten te waarborgen, laten wij veel producten direct overkomen uit Italië. We werken alleen samen met ambachtelijke leveranciers die hetzelfde kwaliteitsniveau als wij hanteren vanuit de passie voor hun vak. Doordat wij die hoogwaardige kwaliteit combineren met een laagdrempelige aanwezigheid en een losse sfeer, brengen wij het echte Italië binnen handbereik.

Jan Albert:

“Bij Tutta Italia staat kwaliteit hoog in het vaandel, daarom werken we met eerlijke, dagverse en seizoensgebonden producten. Hierdoor komt hun volle smaak veel beter tot z’n recht!”

“Square box, roUnd pizza, triangle slices…. I am confused!”

Italiaanse sfeer op wielen

De Piaggio Classic 400, uitgevoerd in retrokleuren, brengt ons overal waar iets te vieren valt. Met deze nostalogische Italiaanse foodtruck zullen jouw gasten waanzinnig verrast zijn. Als deze bij jou voorrijdt, zit de Italiaanse sfeer er meteen goed in.

De eigentijdse versie is van alle kookgemakken voorzien, zonder dat hij iets aan karakter verloren heeft. Hij beschikt over een uitschuifbare werkbank, een koeling voor het verse pizzadeeg, een ingebouwde spoelbak en uitklapbare vleugeldeuren met verlichting voor in de late uurtjes, indien nodig koppelen we een tent aan de Piaggio en kunnen we gewoon door blijven bakken met slechte weersomstandigheden.

Het summum van de Piaggio is de houtgestookte oven, waarin de hoge temperaturen (320 tot 370 graden) worden bereikt die voor de bite van de pizza zo cruciaal zijn. Hiervoor gebruiken we speciaal hout van fruitbomen, omdat dit een rustiek rookaroma geeft. Mocht het indien nodig zijn, kunnen wij overschakelen op een steenoven op gas.

 

 

Wist je dat….

Corradino D’Ascanio (vliegtuigbouwer) en Enrico Piaggio de Piaggio Ape hadden ontworpen om zo weer de Italiaanse economie weer aan te drijven na zwaar getroffen te zijn door de tweede wereldoorlog. In 1948 kwam al de eerste Ape (Italiaans voor Bij) op de markt, die door de smalle en bochtige stegen van de oude Italiaanse binnensteden zoemde. Geringe afmetingen, lage aanschafkosten, en een onverwoestbare tweetakt motor maakten de Ape al snel tot een geliefd transportmiddel bij de Italiaanse middenstand.

kies de beleving die bij je past, en ontvang een OFFERTE binnen een uur!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.